Sommarskola

skickad 18 maj 2015 01:43 av Jenny Nyberg   [ uppdaterad 18 maj 2015 01:45 ]

Sommarskolan 2015 startar på Hermodsdalsskolan torsdagen den 18 juni med samling i aulan kl 900.Ni kommer då att träffa Era lärare för genomgång av schema, där tider för de olika ämnena svenska/svenska som andra språk, engelska och matematik informeras, samt dagar för slutprov (år 9) i de olika ämnena kommer att meddelas. Undervisningen startar därefter måndagen den 22 juni kl 830Varje ämne kommer att ha ca två timmar lärarledd undervisning varje dag. Fredagen den 3 juli är sista skoldagen i sommarskolan. Prov i varje enskilt ämne genomförs den 6 - 7 juli för åk 9.Provresultaten meddelas eleverna den 8 juli varefter skolan ombesörjer att godkända resultat för åk 9 elever kommer antagningskansliet tillhanda.  För elever i åk 6-8 skickas resultaten till hemskolan. Målgruppen är elever i skolår 6-9, boende i Söder, som bedöms vara nära betyget E i svenska/svenska som andra språk, engelska och/eller matematik. Elever i åk 9 som önskar kombinera sommarskola med simundervisning på Lindängsbadet markerar detta på ansökningslappen. Gäller elever som har uppnått samtliga kunskapskrav för E i idrott förutom simning. Elever boende i Oxie kan efter antagning till sommarskolan, kvittera ut busskort på Oxievångsskolan, som täcker resor fram och tillbaka till Oxie. Kortet lämnas annars tillbaka på Blankebäcksskolan efter den sista skoldagen.

Rektorerna i Söder